[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 4 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان 1391 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 179-186 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تاثیرغلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس
دکتر حمیدرضا عظیمی لیسار، دکتر محمد نیاکان* ، دکتر گلنوش محمدتقی، دکتر زهرا جعفریان، دکتر فرهود نجفی، دکتر سیدمصطفی مصطفوی زاده، سارا نیاکان
استاديار بخش میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد ، niakan@shahed.ac.ir
چکیده:   (10194 مشاهده)
خلاصه:

سابقه و هدف: با توجه به شیوع باکتری‌های دهانی، عوارض آنها و افزایش مقاومت میکروبی و شناخت خواص ضد باکتری نانوسیلور و سیاه دانه دراین مطالعه خواص ضد باکتری آموکسی سیلین، رقت های روغن سیاه دانه و نانوسیلور در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد در سال 1390 مقایسه شدند.

مواد و روش‌ها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، خواص آنتی‌باکتریایی غلظت‌های خالص برابر 330 تا 312/10  میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره روغنی سیاه دانه و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت های3500 تا3/125  ppm بر روی 76 نمونه در 2گروه از باکتری‌های دهانی شامل استرپتوکوکوس موتانس و سنگوئیس با روش دیسک دیفیوژن سنجیده شد و نتایج با خاصیت دیسک استاندارد آموکسی سیلین برابر 25 میکروگرم مقایسه گردید. آزمایش ها درپلیت های حاوی محیط کشت مولر هینتون آگار و با استفاده از باکتری‌های استاندارد معادل غلضت 5/0 مک فارلند انجام و هاله عدم رشد هر دیسک  اندازه‌گیری و نتایج توسط آزمون ANOVA  مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: روغن سیاه دانه با غلظت 330 میلی گرم بر میلی‌لیتر و نانوسیلور کلوئیدی در غلظت 3500 ppm بر علیه باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس دارای هاله عدم رشدی  به ترتیب معادل (5/33 -22میلی‌متر)  و برای استرپتو کوکوس سنگوئیس

(11-75/9 میلی متر) و آموکسی سیلین 25 میکرو گرم برابر (75/21- 75/19 میلی‌متر) بود.

نتیجه گیری: محلول نانوسیلور بیشترین خواص ضد باکتریایی را برعلیه هر دو باکتری فوق نشان داد. در مورد باکتری استرپتوکوکوس موتانس میزان تاثیر سیاه دانه و آموکسی سیلین یکسان بود ولی روغن سیاه دانه بیش از آموکسی سیلین روی باکتری استرپتوکوکوس سنگوئیس موثر بود.

واژه‌های کلیدی: نانوپارتیکل، فلزی، استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سنگوئیس، مواد ضد باکتری، نمک نقره
متن کامل [PDF 281 kb]   (2132 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: مواد دندانی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azimi Laysar H, Niakan M, Mohammad Taghi G, Jafarian Z, Mostafavizade M, Niakan S. Comparison of the antibacterial activity of various concentrations of Nigella Sativa and Nanosilver on the growth of S.sanguis and S. mutans. J Res Dent Sci. 2013; 9 (4) :179-186
URL: http://jrds.ir/article-1-315-fa.html

عظیمی لیسار حمیدرضا، نیاکان محمد، محمدتقی گلنوش، جعفریان زهرا، نجفی فرهود، مصطفوی زاده سیدمصطفی و همکاران.. مقایسه تاثیرغلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس . مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1391; 9 (4) :179-186

URL: http://jrds.ir/article-1-315-fa.html



دوره 9، شماره 4 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3701