:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1390 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 89-82 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه‌ای میزان کلسیم، فسفر، پروتئین و آنتی‌اکسیدان تام بزاق درطی دوران بارداری
صفورا سیفی* ، مهدی پور امیر ، مهتاب زینال زاده
دانشکده دندانپزشکی بابل ، sf_seify@yahoo.com
چکیده:   (23453 مشاهده)

 

  

 سابقه و هدف: تغییرات هورمونی در دوران بارداری منجر به ایجاد تغییراتی در اغلب سیستم‌های بدن از جمله حفره دهان و بزاق
می‌گردد. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی مقایسه‌ای میزان کلسیم، فسفر،کل پروتئین و آنتی‌اکسیدان بزاق قبل و در طی سه ماهه اول و دوم و سوم بارداری بود . مواد و روش‌ها: در این مطالعه نیمه تجربی 30 خانم که جهت مشاوره بارداری به متخصص زنان مراجعه کرده، انتخاب شده و بزاق غیر تحریکی آنها جمع آوری و درطی بارداری پیگیری شدند. میزان ترکیبات بزاقی فوق با روش اسپکتروفومتری اندازه‌گیری گردید. نتایج با آنالیز های آماری Repeated measure test و Paired t test تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: اختلاف آماری معنی‌داری در میزان فسفر، پروتئین و آنتی اکسیدان تام بزاق قبل و در طی بارداری مشاهد شد
( 01/0 > p )و( 01/0 = p ) اما در میزان کلی کلسیم قبل و بعد بارداری اختلاف آماری معنی دار نبود (08/0 = p ). نتیجه‌گیری: در طی بارداری میزان فسفر و آنتی اکسیدان بزاق افزایش یافته و میزان پروتئین کاهش نشان داد ولی در میزان کلسیم بزاق قبل و بعد بارداری تغییری مشاهده نشد.

کلید واژه­ها: بزاق، کلسیم، فسفر، آنتی آکسیدان، پروتئین، بارداری

 

واژه‌های کلیدی: بزاق، کلسیم، فسفر، آنتی آکسیدان، پروتئین، بارداری
متن کامل [PDF 293 kb]   (3693 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: جراحی-


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها