بررسی مقایسهای میزان کلسیم، فسفر، پروتئین و آنتیاکسیدان تام بزاق درطی دوران بارداری
|
صفورا سیفی* ، مهدی پور امیر ، مهتاب زینال زاده |
دانشکده دندانپزشکی بابل ، sf_seify@yahoo.com |
|
چکیده: (23453 مشاهده) |
سابقه و هدف: تغییرات هورمونی در دوران بارداری منجر به ایجاد تغییراتی در اغلب سیستمهای بدن از جمله حفره دهان و بزاق میگردد. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی مقایسهای میزان کلسیم، فسفر،کل پروتئین و آنتیاکسیدان بزاق قبل و در طی سه ماهه اول و دوم و سوم بارداری بود . مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی 30 خانم که جهت مشاوره بارداری به متخصص زنان مراجعه کرده، انتخاب شده و بزاق غیر تحریکی آنها جمع آوری و درطی بارداری پیگیری شدند. میزان ترکیبات بزاقی فوق با روش اسپکتروفومتری اندازهگیری گردید. نتایج با آنالیز های آماری Repeated measure test و Paired t test تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: اختلاف آماری معنیداری در میزان فسفر، پروتئین و آنتی اکسیدان تام بزاق قبل و در طی بارداری مشاهد شد ( 01/0 > p )و( 01/0 = p ) اما در میزان کلی کلسیم قبل و بعد بارداری اختلاف آماری معنی دار نبود (08/0 = p ). نتیجهگیری: در طی بارداری میزان فسفر و آنتی اکسیدان بزاق افزایش یافته و میزان پروتئین کاهش نشان داد ولی در میزان کلسیم بزاق قبل و بعد بارداری تغییری مشاهده نشد. کلید واژهها: بزاق، کلسیم، فسفر، آنتی آکسیدان، پروتئین، بارداری |
|
واژههای کلیدی: بزاق، کلسیم، فسفر، آنتی آکسیدان، پروتئین، بارداری |
|
متن کامل [PDF 293 kb]
(3693 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
جراحی-
|
|
|
|