[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1392 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 73-82 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثر یک نوع ماست پروبیوتیک تولید ایران بر میزان استرپتوکوک موتانس بزاق
دکتر پیوند معینی، دکتر نساء جامعی ، دکتر محمدرضا محمدی، دکتر نسیم شفیع زاده، مهندس ناصر ولایی، دکتر محمد رهبر، دکتر کیانوش خسروی
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران ، nesa_jamei97@yahoo.com
چکیده:   (11411 مشاهده)

خلاصه :

  سابقه و هدف: امروزه تولید و مصرف محصولات حاوی عوامل پروبیوتیک رو به افزایش است. یکی از حامل‌های خوراکی رایج این عوامل ماست است.پتانسیل کاهش استرپتوکوک موتانس در حفره دهان بدنبال مصرف این نوع محصولات در سال‌های اخیر موضوع بسیاری از مطالعات گردیده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر یک نوع ماست پروبیوتیک داخلی و مقایسه آن با ماست معمولی بر روی میزان استرپتوکوک‌های موتانس بزاق می‌باشد.

  مواد و روش‌ها: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع دو سوکور انجام شد، 30 دانشجوی دندانپزشکی شرکت کردند.میزان استرپتوکوک موتانس بزاق شرکت کنندگان در شروع کار و پس از طی هر سه دوره مداخله ) مصرف ماست پروبیوتیک , ماست ساده و عدم مصرف این دو محصول) و wash out در محیط mitis salivarius agar اندازه‌گیری شد. سپس داده ها با آزمون آماری kruskal wallis از نظر کمی و آزمون sign از نظر کیفی آنالیز شدند.

  یافته‌ها: در گروهی که ماست پروبیوتیک مصرف کردند میزان استرپتوکوک موتانس بزاق پس از دوره مداخله 3 هفته ای به طور قابل توجهی کاهش نشان داد (01/0 P< ) اما در گروهی که ماست معمولی مصرف کردند پس از دوره مداخله میزان استرپتوکوک موتانس بزاق نشانگر افزایش قابل توجهی از نظر آماری بود (01/0 P< ). درگروه سوم (عدم مصرف دو ماده مربوطه ) تغییر معنی داری در میزان استرپتوکک موتانس بزاق پس از طی این دوره نشان داده نشد( 9/0 P< ).

  نتیجه گیری : به نظر می رسد ماست پروبیوتیک توانایی کاهش تعداد استرپتوکوک های موتانس بزاق را دارد ولی این اثر 2 هفته پس از عدم مصرف محصول متوقف می شود.

واژه‌های کلیدی: پروبیوتیکها، استرپتوکوک موتانس، لبنیات، بزاقی، تغذیه، پوسیدگی دندانی
متن کامل [PDF 550 kb]   (2065 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: جراحی-
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moeiny P, Jamei N, Mohamadi M, SHafizadeh N, Valaei N, Rahbar M et al . Effect of a probiotic yogurt produced in Iran on the salivary counts of Streptococcus mutans. J Res Dent Sci. 2013; 10 (2) :73-82
URL: http://jrds.ir/article-1-214-fa.html

معینی پیوند، جامعی نساء، محمدی محمدرضا، شفیع زاده نسیم، ولایی ناصر، رهبر محمد و همکاران.. مطالعه اثر یک نوع ماست پروبیوتیک تولید ایران بر میزان استرپتوکوک موتانس بزاق. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1392; 10 (2) :73-82

URL: http://jrds.ir/article-1-214-fa.html



دوره 10، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764