:: دوره 19، شماره 3 - ( فصلنامه تحقيق در علوم دندانپزشكي پاييز 1401 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 202-194 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تاثیر دو نوع ماده ضد حساسیت عاجی بر استحکام باند برشی ادهزیو یونیورسال در شرایط آزمایشگاهی
نگار فیروزی ، کیوان ساعتی* ، سعید نعمتی انارکی ، گلسا ویسی
گروه آموزشی دندانپزشکی ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (1059 مشاهده)
سابقه وهدف: ضد حساسیت های عاجی ممکن است با اثر بر ماتریکس ارگانیک عاج و یا مسدود کردن توبول های عاجی سبب اختلال در باندینگ سیستم های ادهزیو به دندان شوند. هدف این مطالعه بررسی اثر Gluma desensitizer  وTokuyama Shield Force Plus بر استحکام باند برشی سیستم باندینگ یونیورسال (Bisco) All-bond در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی  ابتدا همه ی نمونه ها که تعداد ۳۰ عدد دندان پره مولر سالم انسان بودند به صورت افقی از CEJ برش داده شدند و سپس سطوح اکلوزالی دندان ها با یک دیسک الماسی تراشیده شد تا مقطعی با بیشترین سطح عاج بدست بیاید.  . دندان ها به طور تصادفی به 3 گروه (کنترل بدون هیچ گونه ضد حساسیت عاجی،  GlumaوTokuyama ) تقسیم شدند. سپس رزین ادهزیو یونیورسال  All-bond بر سطح عاج اکسپوز شده به کار رفت و یک پست کامپوزیتی با ارتفاع 2 و قطر 7/0 میلی متر روی هر نمونه ساخته شد. پس از 72 ساعت نگهداری در انکوباتور از Universal testing machine برای اندازه گیری استحکام باند برشی نمونه ها استفاده شد. از آزمون های One way Anova و Tomhane  برای تحلیل آماری استفاده شد. از آزمون های One way Anova و Tomhane  برای تحلیل آماری استفاه شد.
یافته ها:  در گروهی که ماده ضد حساسیت  Glumaاستفاده شد, افزایش استحکام باند برشی نسبت به گروه کنترل دیده شد که از لحاظ آماری معنادار بود  (0/001 < P) اما اختلاف معناداری بین گروهی که از ماده ضد حساسیت Tokuyama استفاده شد و گروه کنترل مشاهده نشد .(0/995=P)
نتیجه‌گیری: به نظر می رسد ماده  Gluma استحکام باند برشی ادهزیو یونیورسال را افزایش می دهد اما Tokuyama shield force تاثیر معناداری بر افزایش استحکام باند برشی ندارد.
واژه‌های کلیدی: عامل باندینگ، مواد ضد حساسیت، حساسیت عاجی، استحکام برشی Gluma desensitizer
متن کامل [PDF 627 kb]   (447 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی

Ethics code: IR.IAU.DENTAL.REC.1399.004
Clinical trials code: 22720064442128139867395



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 3 - ( فصلنامه تحقيق در علوم دندانپزشكي پاييز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها