:: دوره 17، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1399 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 207-201 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آزمایشگاهی تاثیر عصاره الکلی گل انار برقارچ کاندیدا آلبیکنس
آزاده زینب تی تی دژ ، صفر علی علی زاده کوشکوهی ، عادله آشوری ، فائزه آزموده*
گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت ،مرکز تحقیقات پیشگیری از پوسیدگی دندان،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران ، fa.azmoodeh@gmail.com
چکیده:   (3031 مشاهده)
 سابقه و هدف: بیماری­های قارچی دهان جمعیت بسیار زیادی ­را تحت تاثیر قرارمی­دهند ومی­توانند بر سلامت عمومی شخص هم تاثیر بگذارند. گزارش شده است که گل انار حاوی ترکیباتی است که توانایی مقابله با بیماری­های قارچی را دارا می­باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره­ی گل انار بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس است.
مواد و روش ها:  این مطالعه آزمایشگاهی در سال 98 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام گردید.عصاره­ی اتانولی 70%  گل انار به صورت آماده از پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی خریداری شد و سپس در رقت­های  1 تا  میلی گرم بر میلی لیترتهیه گردید. فعالیت ضد قارچی عصاره با تعیینMIC (حداقل غلظت مهاری) با استفاده از روش Macrobroth  dilution، چشمی، وMFC (حداقل غلظت کشندگی) با استفاده از تهیه کشت از محتویات تمام لوله­های رشد نیافته در آزمایش MIC  در محیط کشت جامد انجام شد. همچنین قطر هاله­ی عدم رشد با روش Agar well diffusion با تهیه چاهک­هایی در محیط کشت جامد و ریختن رقت­های مختلف عصاره در آن و اندازه­گیری قطر هاله­ی عدم رشد انجام شد.داده­ها با استفاده از آزمونهای ANOVA، انجام تست­های تعقیبی(post-hoc Kolmogrov-Smirnov test مورد آنالیز آماری قرار گرفتند  (0/05>P)
یافته ها: یافته­ها نشان دادندکه، عصاره اتانولی گل انار در غلظت یک سی و دوم  میلیگرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت مهاری، و در غلظت  یک چهارم میلی گرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت کشندگی می­باشد، همچنین میانگین ماکزیمم قطر هاله­ی عدم رشد معادل 21 میلی­متر در غلظت 1میلی­گرم بر میلی لیتر تعیین شد.
نتیجه گیری:  مقایسه یافته­های حاصل از عصاره­ی گل انار و گروه شاهد اتانولی نشان داد که، اثر مهاری وکشندگی عصاره­ی هیدرو الکلی گل انار مربوط به اتانول 70 درصد نمی­باشد وعصاره گل انار به تنهایی دارای اثر کشندگی و مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس است.
واژه‌های کلیدی: عصاره انار، قارچ کاندیدا آلبیکنس، خاصیت ضد قارچی
متن کامل [PDF 292 kb]   (1839 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: اورال پاتولوژی



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها