:: دوره 17، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1399 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 181-171 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی افزودن ترکیب نانوذرات Ag ، ZnO، Chitosan به مواد بهسازی بافت مورد استفاده در پروتز کامل
سید امین موسوی ، آذین خرم دل* ، حامد آقاجانزاده
گروه پریودنتولوژی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، a_khorramdel@yahoo.com
چکیده:   (2983 مشاهده)

سابقه و هدف: چیتوسان خاصیت بازدارندگی رشد بسیاری از باکتری های بیماری زا و قارچها را دارد. مواد بهسازی بافتی بستر مناسبی برای رشد و کلونیزاسیون انواع میکرو ارگانیسم ها می باشند . این مطالعه با هدف بررسی خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی حاصل از افزودن نانوذرات Ag، ZnO، Chitosan به ماده بهساز بافتی انجام گرفت.

مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 42 بیمار کاندید دریافت مواد بهساز بافتی به طور تصادفی به 7 گروه تقسیم شدند. در گروه اول بیماران مواد بهساز بافتی معمول را دریافت کردند (گروه کنترل) و در گروه های دوم تا هفتم به ترتیب بیماران مواد بهساز بافتی حاوی نانوذرات Ag، ZnO، Chitosan با درصد وزنی 0/675، 1/25، 2/5، 5، 10و 20را دریافت نمودند. پس از گذشت 24و 48 ساعت از شروع استفاده مواد بهساز بافتی، کشت میکروبی از داخل دهان و داخل دنچر به وسیله سواپ استریل انجام گرفت.

یافته ها: مهار کامل رشد در زمان 24 ساعت و 48 ساعت، برای قارچ کاندیدا آلبیکانس در غلظت 5/2 درصد و برای  انتروکوک فکالیس، سودوموناس آیروژنزا و استرپتوکوکوس موتانس در غلظت 5 درصد نانوذرات Ag، zno، Chitosan اتفاق افتاد. همچنین با گذشت زمان، میزان رشد قارچ کاندیدا آلبیکانس، انتروکوک فکالیس، سودوموناس آیروژنزا و استرپتوکوکوس موتانس کمتر شد.

 نتیجه گیری: افزایش غلظت نانو ذرات باعث افزایش مهار رشد کلیه میکروارگانیسم های مورد بررسی گردید. با افزایش زمان مهار رشد میکروارگانیسم ها بیشتر گردید. افزایش غلظت 5 درصد جرمی بهساز بافتی منجر به مهار کامل میکروارگانیسم های مورد مطالعه می گردید.

 

واژه‌های کلیدی: چیتوسان، زینک اکساید، نقره، ریزذرات، آماده سازی بافت، میکروارگانیسم
متن کامل [PDF 605 kb]   (1216 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: پروتز



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها