ارتباط تغذیه صبحگاهی و سایر فاکتورهای دموگرافیک با پوسیدگی دندانی در دانش آموزان 9 ساله ساکن زاهدان
|
ماریه هنرمند ، معصومه شیرزایی* ، نرجس امیری تهرانی ، احمد ساجدی |
مرکز تحقیقات بیماری های دهان و دندان دانشکده دندانپزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی زاهدان،ایران ، shirzaiy@gmail.com |
|
چکیده: (2608 مشاهده) |
سابقه و هدف: پوسیدگی دندانی یک بیماری مولتی فاکتوریال می باشد. فاکتورهای دموگرافیک و نیز رژیم غذایی بویژه صرف صبحانه که یک وعده غذایی مهم محسوب شده از جمله عوامل تاثیر گذار بر سطح پوسیدگی دندان می باشد . هدف مطالعه بررسی ارتباط مصرف صبحانه و سایر فاکتورهای دموگرافیک با سطح پوسیدگی دندان در دانش آموزان 9 ساله ساکن زاهدان است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی، شهر زاهدان بر اساس جداول جمعیتی به 4 منطقه تقسیم شد. از هر منطقه 1 مدرسه دولتی و غیرانتفاعی پسرانه و دخترانه به طور تصادفی انتخاب شد. .برای400 دانش آموز دختر و پسر 9 ساله پرسشنامهای در مورد فاکتورهای دموگرافیک و صرف صبحانه تکمیل گردید و معاینه دهانی جهت تعیین شاخص (,OHI-s (dmft,DMFT توسط دندانپزشک صورت گرفت. دادهها با نرمافزار 21 Spss و آزمونهای t-test ،ANOVA و Pearson correlation آنالیز شد.سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین dmft,DMFT در کودکانی که صبحانه مصرف می کردند(1/4±1/34و2/5 ±5/22 ) و کودکانی که مصرف نمیکردند( 1/44±1/39و2/5± 4/5)تفاوت معنی داری نداشت. (0/05<P) لیکن شغل مادر و تحصیلات پدر با DMFT و نحصیلات مادر با DMFT,dmft ارتباط معنی داری داشت. (0/05>P)
نتیجهگیری: مصرف صبحانه و نوع آن تاثیر بسزایی در کاهش سطح پوسیدگی دندانی نداشت. کودکانی که مادران تحصیلکرده داشتند دندانهای شیری و دائمی پوسیده کمتری داشتند و نیز میزان پوسیدگی دندان دائمی در کودکانی که مادران کارمند یا فرهنگی و نیز پدران تحصیلکرده داشتند به طور مشخصی کمتر بود.
|
|
واژههای کلیدی: پوسیدگی دندانی، تغذیه، سلامت دهان |
|
متن کامل [PDF 297 kb]
(1337 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
دندانپزشکی کودکان
|
|
|
|