[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 210-200 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد قارچی عصاره‌های آبی و الکلی پالپ و پوست موز (گروه Musa AAA، زیرگروه Cavendish) بر کاندیدا آلبیکنس استاندارد
شیما آریایی ، مهرنوش رضوان بهبهانی ، نیره امینی*
عضو هیئت علمی گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران. ، Amini29@yahoo.com
چکیده:   (320 مشاهده)
سابقه و هدف: کاندیدیازیس یک بیماری قارچی شایع در دهان است. اخیراً، به دلیل مقاومت دارویی و عوارض شناخته شده داروها، تمایل به استفاده از گیاهان دارویی رو به افزایش است. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضد قارچی عصاره‌های آبی و الکلی پالپ و پوست موز (گروه Musa AAA، زیرگروه Cavendish) برکاندیدا آلبیکنس استاندارد انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی ، عصاره‌های الکلی و آبی پالپ و پوست موز (Cavendish banana) با غلظتهای mg/ml 5، 2/5، 1/25، 0/62 و 0/31 تهیه شد.برای ارزیابی اثرات ضد قارچی عصاره‌ها از روش انتشار در آگار (Disc Diffusion) استفاده شد. میزان MIC و MFC عصاره ها در مقایسه با نیستاتین تعیین شدند.برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار   SPSS  ورژن 26 و آزمون repeated measures ANOVA استفاده شد.
یافته ها: بالاترین میانگین قطر هاله عدم رشد در همه گروه ها به ترتیب متعلق به نیستاتین، غلظت های mg/ml mg/ml 2/5، mg/ml 1/25، mg/ml 0/62 و mg/ml 0/31 بود. میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره های پوست موز و عصاره های پالپ موز تفاوت معناداری با یکدیگر نداشت (09/0=p). اما میانگین قطر هاله عدم رشد عصاره های الکلی بطور معناداری بالاتر از عصاره های آبی بود (0/001>p). میانگین قطر هاله‌ی عدم رشد در تمامی غلظت‌ها بطور معناداری پایین تر از نیستاتین بود (0/05>p).
نتیجه گیری: عصاره آبی و الکلی موز (گروه Musa AAA، زیرگروه Cavendish) قادر به مهار رشد کاندیدا آلبیکنس بودند، هرچند میزان تاثیر آنها کمتر از نیستاتین بود.
 
واژه‌های کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، پوست موز، پالپ موز، Cavendish Musa
متن کامل [PDF 886 kb]   (240 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان
فهرست منابع
1. Lavaee F, Motaghi D, Jassbi AR, Jafarian H, Ghasemi F, Badiee P. Antifungal effect of the bark and root extracts of Punica granatum on oral Candida isolates. Curr Med Mycol. 2018;4(4):20-24. [DOI:10.18502/cmm.4.4.382] [PMID] []
2. Movaghari Pour A, Sheikh Fathollahi M, Poor Zamani M, Abedini S, Jamali Z. Comparison of Anti-Fungal Effect of Origanum Vulgare Extract Versus Nystatin On Candida Albicans; an In Vitro Study. J Mash Dent Sch. 2018;42(3):271-77.
3. R AN, Rafiq NB. Candidiasis. StatPearls. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing
4. Copyright © 2021, StatPearls Publishing LLC.; 2021.
5. Jontell M, Holmstrup P. Red and White Lesions of the Oral Mucosa. In: Glick M, editor. Burket's Oral Machine 12 ed. USA: Jaypee Brothers Medical Publishers (P) Ltd; 2015. p. 93-98.
6. Neville BW, Damm CM, Mouquot JE. Oral and maxillofacial pathology. 3 ed.: Elsevier Brasil; 2009. p: 213.
7. Patil S, Rao RS, Majumdar B, Anil S. Clinical Appearance of Oral Candida Infection and Therapeutic Strategies. Front Microbiol 2015;6:1391-91. [DOI:10.3389/fmicb.2015.01391] [PMID] []
8. Jørgensen MR. Pathophysiological microenvironments in oral candidiasis. Apmis 2024;132(12):956-73. [DOI:10.1111/apm.13412] [PMID]
9. Maia CMA, Pasetto S, Nonaka CFW, Costa E, Murata RM. Yeast-Host Interactions: Anadenanthera colubrina Modulates Virulence Factors of C. albicans and Inflammatory Response In Vitro. Front Pharmacol 2021;12:629778. [DOI:10.3389/fphar.2021.629778] [PMID] []
10. Baumgardner DJ. Oral Fungal Microbiota: To Thrush and Beyond. J Patient Cent Res Rev 2019;6(4):252-61. [DOI:10.17294/2330-0698.1705] [PMID] []
11. Jain S, Mujoo S, Daga M, Kalra S, Nagi R, Laheji A. Comparison of antifungal effect of Aloevera gel and Triphala: An in vitro study. J Indian Acad Oral Med Radiol 2017;29(2):90-100. [DOI:10.4103/jiaomr.JIAOMR_167_16]
12. Kapadia SP, Pudakalkatti PS, Shivanaikar S. Detection of antimicrobial activity of banana peel (Musa paradisiaca L.) on Porphyromonas gingivalis and Aggregatibacter actinomycetemcomitans: An in vitro study. Contemp Clin Dent. 2015; 6 (4): 496-99. [DOI:10.4103/0976-237X.169864] [PMID] []
13. Behiry SI, Okla MK, Alamri SA, El-Hefny M, Salem MZ, Alaraidh IA, et al. Antifungal and antibacterial activities of Musa paradisiaca L. peel extract: HPLC analysis of phenolic and flavonoid contents. Processes. 2019; 7 (4): 215-25 [DOI:10.3390/pr7040215]
14. Panda SK, Castro AHF, Jouneghani RS, Leyssen P, Neyts J, Swennen R, et al. Antiviral and Cytotoxic Activity of Different Plant Parts of Banana (Musa spp.). Viruses. 2020; 12 (5): 549-60. [DOI:10.3390/v12050549] [PMID] []
15. Loyaga-Castillo M, Calla-Poma RD, Calla-Poma R, Requena-Mendizabal MF, Millones-Gómez PA. Antifungal Activity of Peruvian Banana Peel (Musa paradisiaca L.) on Candida albicans: An In Vitro Study. J Contemp Dent Pract. 2020; 21 (5): 509-14. [DOI:10.5005/jp-journals-10024-2827]
16. Jouneghani RS, Castro AHF, Panda SK, Swennen R, Luyten W. Antimicrobial Activity of Selected Banana Cultivars Against Important Human Pathogens, Including Candida Biofilm. Foods (Basel, Switzerland) 2020;9(4):435-45. [DOI:10.3390/foods9040435] [PMID] []
17. Loyaga-Castillo M, Calla-Poma RD, Calla-Poma R, Requena-Mendizabal MF, Millones-Gómez PA. Antifungal Activity of Peruvian Banana Peel (Musa paradisiaca L.) on Candida albicans: An In Vitro Study. J Contemp Dent Pract 2020;21(5):509-14. [DOI:10.5005/jp-journals-10024-2827]
18. Jalani FFM, Mohamad S, Shahidan WNS. Antibacterial effects of banana pulp extracts based on different extraction methods against selected microorganisms. Asian J Pharm Clin Res 2014;4(36):14-19.
19. CLSI. performance standards for antimicrobial susceptibility testing twenty- second informational supplement. 2012;32(3)
20. Mokbel MS, Hashinaga F. Antibacterial and antioxidant activities of banana (Musa, AAA cv. Cavendish) fruits peel. Am J Biochem Biotechnol 2005;1(3):125-31. [DOI:10.3844/ajbbsp.2005.125.131]
21. Asuquo EG, Udobi CE. Antibacterial and toxicity studies of the ethanol extract of Musa paradisiaca leaf. Cogent Biol 2016;2(1):1219248. [DOI:10.1080/23312025.2016.1219248]
22. Al-Mqbali LRA, Hossain MA. Cytotoxic and antimicrobial potential of different varieties of ripe banana used traditionally to treat ulcers. Toxicology Rep 2019;6:1086-90. [DOI:10.1016/j.toxrep.2019.10.003] [PMID] []
23. Karadi R, Shah A, Parekh P, Azmi P. Antimicrobial activities of Musa paradisiaca and Cocos nucifera. Int J Res Pharm Biomed Sci 2011;2(1):264-67.
24. Owusu-Boadi E, Akuoko Essuman M, Mensah G, Ayamba Ayimbissa E, Boye A. Antimicrobial Activity against Oral Pathogens Confirms the Use of Musa paradisiaca Fruit Stalk in Ethnodentistry. Evid-based Complement Altern Med 2021;2021:8663210. [DOI:10.1155/2021/8663210] [PMID] []
25. Chabuck ZAG, Al-Charrakh AH, Hindi NKK, Hindi SKK. Antimicrobial effect of aqueous banana peel extract, Iraq. Res Gate Pharm Sci 2013;1:73-5.
26. Prakash B, Sumangala CH, Melappa G, Gavimath C. Evaluation of Antifungal activity of Banana peel against Scalp Fungi. Materials Today: Proceedings 2017;4(11, Part 3):11977-83. [DOI:10.1016/j.matpr.2017.09.119]
27. Passo Tsamo CV, Herent MF, Tomekpe K, Happi Emaga T, Quetin-Leclercq J, Rogez H, et al. Phenolic profiling in the pulp and peel of nine plantain cultivars (Musa sp.). Food Chem 2015;167:197-204. [DOI:10.1016/j.foodchem.2014.06.095] [PMID]
28. Dai J, Mumper RJ. Plant phenolics: extraction, analysis and their antioxidant and anticancer properties. Molecules 2010;15(10):7313-52. [DOI:10.3390/molecules15107313] [PMID] []
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.DENTAL.REC.1400.162



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ariaei S, Rezvan Behbahani Behbahani M, Amini N. Study of antifungal effect of aqueous and alcoholic extracts of banana pulp and banana peel (Musa AAA group, Cavendish subgroup) on standard Candida Albicans. J Res Dent Sci 2025; 22 (3) :200-210
URL: http://jrds.ir/article-1-1565-fa.html

آریایی شیما، رضوان بهبهانی مهرنوش، امینی نیره. بررسی اثر ضد قارچی عصاره‌های آبی و الکلی پالپ و پوست موز (گروه Musa AAA، زیرگروه Cavendish) بر کاندیدا آلبیکنس استاندارد. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1404; 22 (3) :200-210

URL: http://jrds.ir/article-1-1565-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4722